Oruçla İlgili Sözler

orucla-ilgili-sozler(1)

Bu yazımızda Oruçla İlgili Sözler, oruç sözleri, oruçla ilgili hadisler, oruçla ilgili güzel sözler kategorileri yer almaktadır.

Yaz vaktinin yavaş yavaş gelmesiyle işte geldi bir kutsal ramazan ayı daha. Her'gün bu güzel ve hayırlı ayda oruçlarımızı tutacağımızdan eminiz. Ve bu kutsal ayda en güzel oruç sözlerini hazırladık. Büyük bir arşiv hazırladık ve beğeneceginizden eminiz. Bu yazımızda oruçla ilgili hadisleri'de bulabileceksiniz. Orucun İslam dininde ne kadar mühim bir farz olduğunu bilmekteyiz.Bu kutsal ramazan ayında sizler için paylaştığmız güzel sözleri dilerseniz bütün sevdiklerinizle facebook, whatsapp, twitter aracıyla paylaşabilirsiniz.Kutsal ramazan ayını en güzel şekilde geçirmeniz dileğiyle keyifli okumalar..

Oruçla İlgili Sözler

Kim oruçlu olduğu halde unutur ve yerse veya içerse orucunu tamamlasın. Çünkü ona Allah yedirip içirmiştir. (Müslim, Sıyam 171, (1155); Tirmizi, Savm 26, (721))

Bu ay (Ramazan) Allah için açlık ve susuzluğun, takat ve ibadetin meşakkatlerine sabır ve tahammül ayıdır.

Kim, üzerinde Ramazan ayının orucu olduğu halde ölecek olursa, (ölünün velisi) her bir gün yerine, bir fakire yiyecek versin.

Her kim oruçluya bir yudum su verirse, Allah da ona benim mahşerdeki havuzumdan öyle bir su içirecektir ki, Cennete girinceye kadar bir daha susuzluk çekmeyecektir.”

Yalanla, gıybetle zedelenmeyen oruç, fenalıklara siperdir. Oruçlu olan bir kimse, bir müminin aleyhinde dedikodu ve ona eziyet etmedikçe, iftar edinceye kadar ibadettedir.

Bu ayda (Ramazan) küçük büyük bir hayır yapan insan, başka aylarda bir farz eda etmiş gibi sevap alır.

Ramazan’da orucunu tutup da Şevval’den de altı gün tutan kimse bütün sene oruç tutmuş gibidir. (R. Salihin, 1259)

Oruçlu için birisi iftar ettiği vakit, öteki Rabbi ile karşılaştığı vakit olmak üzere iki sevinç vardır.

Her bir iyilik için on mislinden yedi yüz misline kadar karşılık olabilir, fakat oruç başkadır. Çünkü oruç benim içindir ve onun ecrini ben vereceğim.

Bu ayda (Ramazan) bir farzı yapmak, başka aylarda yetmiş farz yerine geçer.

Yemekten ve içmekten kesilmek oruç değildir. Oruç, çirkin söz söylemekten, kötü temastan, nefsin boyunduruğundan kurtulmak ve fena hareketlerden sakınmaktır.

Cennet’in bir kapısı var, adına “Reyyan” derler, oradan ancak oruçlular girebilir.

Kim Allah Teâla yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar.

Kim iman ederek ve sevabını Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa önceki günahları affedilir.

Yalanla, gıybetle zedelenmeyen oruç, fenalıklara siperdir. Oruçlu olan bir kimse, bir müminin aleyhinde dedikodu ve ona eziyet etmedikçe, iftar edinceye kadar ibadettedir.

Oruçlu iken vefat etmiş kimseye Allah kıyamete kadar oruç tutmuş sevabı yazar.

Kim Ramazan orucunu farz olduğuna inanarak ve sevabını Allah’tan isteyerek gönül hoşluğu ve tam bir ihlas ile tutarsa geçmiş küçük günahları bağışlanır.

Oruçlunun iftar anında reddedilmeyen bir duası vardır.

Allah’ım senin rızanla oruç tuttum, senin rızanla orucumu açıyorum. dini whatsapp durumları

Allah'ım bu mübarek ayda dualarımızı kabul eyle yarrabim.

Yorumlar